Chip ja / nee

Weet dat een chip niet altijd goed wordt uitgelezen dus wij adviseren om niet 100% te vertrouwen op dit systeem. Het is zinvol om toch te gaan kijken in asielen en op sites ten behoeve van gevonden en vermiste katten.

Daarnaast helpt een chip niet zolang jouw kat nog niet 'gevonden'  is (nog op straat loopt). 

Als jouw kat aanloopt bij mensen, wordt meestal ook niet direct op chip gecheckt. Hopenlijk wordt vroeg of laat de chip dan wel bij toeval gelezen door een dierenarts maar voor hetzelfde geld gebeurt dit niet.

Ook bij een gevonden overleden kat wordt lang niet altijd gecheckt of de kat een chip heeft. Helaas, want de eigenaren zullen dan nooit het lot van hun kat (meer) kunnen achterhalen.


Kat niet gechipt?

Als jouw kat niet gechipt is, is de kans dat jij jouw kat terugvindt, of dat jij als eigenaar wordt 'gevonden', enorm veel kleiner dan als jouw kat wel gechipt is.

Helaas is hier niets meer aan te veranderen op het moment dat jouw kat ongechipt vermist is geraakt.

Bij een niet gechipte kat is het zoeken dus nog meer van belang, het monitoren van alle meldingen van gevonden katten in verschillende regio's, het opvragen van extra info bij meldingen met een (soms vage) omschrijvingen die over jouw kat zouden kunnen gaan.  En natuurlijk alle beschreven adviezen op deze en gerelateerde sites.


Vinden van kat / vinden van eigenaar

Bij een gechipte kat is het vooral de uitdaging om de kat te vinden, of de vraag relevant: wanneer wordt de kat -op een dag- door iemand gevonden. Dit natuurlijk mits de registratiegegevens juist zijn.

Ook hier geven we opnieuw onderstaande tekst weer:

Bij een niet-gechipte kat geldt naast de uitdaging van het vinden van de kat zeker ook de uitdaging van -als de kat eenmaal is gevonden- (hoe) wordt ik dan gevonden als eigenaar?  En weet dat de vinder zich niet altijd druk over maakt of moeite voor wil doen.