Kaart van Nederland - locaties


Waar zoek je een vermiste kat die eventueel gevonden is

Waar in Nederland worden gevonden katten opgevangen en vermeld op internet.

We hebben een kaart gemaakt met opvanglocaties van asielkatten en meldpunten van gevonden en vermiste katten. Omdat katten geen rekening houden met bijvoorbeeld provinciegrenzen of regiogebieden van dierenambulances, asielen e.d. is het gebied waarin je jouw kat kan zoeken vaak groter dan je denkt.

De kaart kan je helpen om een beter beeld te krijgen van meldpunten die belangrijk kunnen zijn om jouw kat terug te vinden.

NB je kan inzoomen op de kaart door op het + teken te klikken rechtsonder, of m.b.v. de muis. Zo kan je jouw regio in detail bekijken. Type je een adres of een postcode in de zoekbalk, dan zie je direct een detailweergave van de regio.

Bij het lezen van de kaart is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat elk punt (bijvoorbeeld asiel of Amivedi regiogebied) ongeveer op het midden van de regio ligt waar de meldingen binnenkomen. Denk daarom niet te snel 'het is te ver weg'. Een meldpunt op 20 km afstand kan HET meldpunt worden als jouw kat 10 km van huis geraakt.


Toelichting op de kaart:

Asielen

Op de kaart vind je asielen. Is jouw kat al wat langer vermist, dan kan hij/zij in een asiel zijn terechtgekomen.


Overige opvangcentra

Naast asielen zijn er andere hulporganisaties voor dieren. Wij vermelden op de kaart de organisaties die ook gevonden zwerfdieren in opvang nemen.


Landelijk werkende organisaties

Enkele landelijk werkende organisaties nemen ook zwerfkatten op.


Dierenambulances

Wij vermelden de dierenambulances in Nederland die katten opvangen of lokaal vermiste of gevonden katten melden op hun site.


Melding vermist/gevonden

Lokale meldpunten van vermiste en gevonden dieren  plaatsen we met een gele ster op de kaart.


Toelichting / pop-up

Als je op een asiel of een hulporganisatie klikt, zie je in de pop-up een beschrijving: katten eigen site (aanbod katten te vinden op hun site); dierenasiels.com (aanbod katten op deze site); dierzoektbaas (aanbod katten op dierzoektbaas.nl). Door deze toelichting kun je vrij snel een indruk krijgen van welke katten in de omliggende asielen aanwezig zijn / aangeboden worden.

De vermelding 'gevonden katten' of 'vermiste katten' in de pop-up beschrijving betekent dat de organisatie deze katten vermeld op hun website.

Wij doen ons best om de informatie actueel te houden; door continue veranderingen die organisaties doorvoeren is deze actualiteit van informatie nooit gegarandeerd. Neem dus niet klakkeloos aan wat op de kaart staat; desondanks kan de kaart een handig hulpmiddel zijn.


Amivedi meldpunten

Amivedi.nl, een belangrijke site voor gevonden en vermiste katten meldingen, werkt met regio's ingedeeld per provincie. Alle meldpunten Amivedi staan vermeld op de kaart met een paarse ring. In een kring rondom het vermissingspunt kun je zien welke Amivedi meldpunten de moeite waard zijn om te volgen.


Tot slot

Heb je vragen over het gebruik van de kaart, of aanvullingen op de informatie? We zijn bereikbaar via mail !