Informeer: beleid dode dieren in regio


Bij vermissing van een buitenkat

Informeer bij de dierenambulance, gemeente, politie, dierenbescherming en dierenartsen in de buurt of er iets bekend is over een gevonden overleden of gewonde kat in jouw omgeving. Je kan tegelijkertijd deze organisaties informeren over de vermissing van jouw kat.


In het algemeen bij vermissing of ontsnapping van een kat:

Informeer bij de gemeenten en dierenambulance organisaties in de regio naar het beleid rondom het ophalen van gevonden dode dieren.

In sommige gemeenten worden gevonden dode dieren niet geregistreerd en niet gecheckt op een chip, bij andere gemeenten wel.

Er zijn gemeenten waar foto's worden gemaakt van dode dieren zodat de eigenaar het dier later nog kan herkennen.

Meestal is het of de dierenambulance of de gemeente zelf die de overleden dieren haalt en die dus eventuele informatie hierover kan verstrekken.

Als jouw kat gechipt is, is ook het belangrijk om te weten of gevonden dode dieren worden gecheckt op chip!

Mocht dat in jouw gemeente  / regio niet gebeuren, weet dan dat je ondanks de chip geen bericht krijgt als jouw kat op een dag overleden gevonden wordt/is/was.

Sowieso worden lang niet alle gevonden dode dieren gemeld bij de dierenambulance of gemeente, dus zekerheid op dit vlak bestaat er nooit.

We horen of lezen regelmatig de volgende opmerking: mijn kat is gechipt, dus als hij overleden gevonden zou zijn, dan had ik dat wel gehoord !

Helaas is dat dus geen zekerheid.