Social Media gebruiken

Social Media zoals Facebook en Twitter spelen een steeds belangrijker rol bij het vinden van een vermiste kat. Wij zien veel succesverhalen waarbij een kat juist via verspreiding van Facebookberichten wordt teruggevonden.

Social Media kan gebruikt worden om de bekendheid van de vermissing van jouw kat te vergroten en informatie rond te spreiden zoals foto en beschrijving (ook hier zijn duidelijke foto's en omschrijvingen belangrijk).

Ook kun je via Social Media mensen vragen om te helpen zoeken of uit te kijken naar jouw kat.

Zie ook informatie over het zoeken via Social Media bij gebruik zoekmachines.

Als je al gebruik maakt van Social Media kun je via bestaande accounts werken. Het is ook mogelijk een een accounts aan te maken op Facebook of Twitter  speciaal ten behoeve van het terugvinden van jouw kat. Als je zelf weinig bekend bent met internet  of Social Media kun je bekenden vragen om berichten voor jou te plaatsen via hun account.

De meeste organisaties gebruiken tegenwoordig of Facebook of Twitter of allebei. Ook zij kunnen berichten voor jou plaatsen via hun account, als je hierom vraagt. Denk bijvoorbeeld aan dierenartsen, asielen, regionale nieuwssites.

Het is gezien het mogelijke bereik de moeite waard om hier tijd in te steken, het zoeken naar mogelijkheden om berichten verspreid te krijgen via Social Media. Wel afhankelijk van de situatie.

We verwijzen hier dan ook weer naar de pagina situatie-analyse. Bij een ontsnapte kat is de eerste dagen het uitkammen en informeren van de directe omgeving juist zo belangrijk en (bredere) verspreiding via Social Media dan minder, als je prioriteiten moet stellen qua tijd. Bij een vermissing of als een kat al iets langer vermist is, wordt de bredere verspreiding steeds belangrijker.

Als je begeleiding, advies of een second opinion wil bij het maken van inschattingen gezien de situatie kun je met ons contact opnemen.