Locaties waar zwerfkatten zich verzamelen

Er zijn locaties waar zwerfkatten meer dan gemiddeld naar toe worden getrokken.

We noemden al eerder zwerfkattenverzorgers, oftewel voederplekken.

Daarnaast zijn er vaak zwerfkatten (dwz meestal vermiste huiskatten!) op campings, bij kinderboerderijen, bij volkstuinen en op industrie / bedrijven terreinen.

Ook waar voedsel te vinden is, vind je vaak ('s-nachts) zwerfkatten: bijvoorbeeld bij snackbars, restaurants, plaatsen waar losse vuilniszakken staan.

Vooral als je kat wat langer vermist is, is het zeker zinvol om bij dit soort locaties in de regio te gaan informeren of jouw kat daar toevallig gesignaleerd / bekend is, en flyers achter te laten. Misschien kun je een netwerk opzetten van mensen op die locaties die naar jouw kat willen uitkijken.

Verder valt het ons op dat vermiste huiskatten over het algemeen in bewoond gebied (ver)blijven. Een kat blijft graag bij mensen in de buurt, ook een zeer angstige kat die zich continue verstopt.

Qua locatie zijn randgebieden van bewoonde gebieden daarom ook belangrijk. Het lijkt soms wel of een kat een eind gaat lopen / zoeken, en dan als het al te afgelegen wordt, blijft hangen / terugloopt naar het rand-woongebied net daarvoor.